Medialogy

medialogy news

Medialoger har succes med at lave film med spil-teknologi

Under et praktikforløb begyndte tre studerende fra Medialogi på Aalborg Universitet at bruge spilteknologi til at producere animationsfilm. Og så kom kunderne væltende.

Last modified: 05.11.2021

Da Aishah, Camilla og Mathias fra kandidatuddannelsen Medialogy på Aalborg Universitet skulle i praktik, kom de ind i det samme praktikforløb. Forløbet endte med, at de etablerede deres egen virksomhed, Amunet Studio

Det fortæller de om i mediet TechSavvy

I løbet af praktikken arbejdede de med at bruge spilteknologi som et digitalt værktøj i film. Og da interessen fra filmfolk strømmede ind, indså de, at de her kunne tilbyde filmbranchen noget helt nyt - og tjene penge samtidig. 

”Den traditionelle pipeline for at bruge computergrafik i film er meget lang. Men med game engines kan vi se det hele live, og det sparer en masse tid i produktionen. Teknologierne er jo ikke noget nyt, men det har været teknologier, som var dyre og forbeholdt Hollywood. Men nu er de blevet meget billigere, så mange flere har råd til dem,” forklarer Aishah til TechSavvy. 

Efter at have stået for motion capture-delen i en musikvideo, tog virksomheden form, og siden opstartsfasen, hvor de har fået støtte fra mentor og vejleder, Henrik Schønau Fog, og inkubatoren på Aalborg Universitet, samt ’Innofounder Graduate’-legatet, arbejder de i dag alle tre på fuld tid i deres virksomhed.